Publicat el

Memòria d’Activitats de S’altra Senalla – Palma, 2015

El passat 16 de juny es va celebrar a Palma la assemblea ordinària de socis de S’Altra Senalla en la que es va aprovar la memòria d’activitats de l’associació de l’any 2015, així com els resultats econòmics i el pressupost del 2016.

Presentam aquí un resum de la feina feta.

L’Associació treballa entorn a quatre eixos bàsics:

  • activitats a centres educatius,
  • accions de difusió i sensibilització obertes destinades a la ciutadania i
  • venda de productes.
  • servei de berenars de comerç just.

sensi-escolesA nivell educatiu, amb la ludoteca de comerç just i els tallers, hem arribat a 13.344 persones entre alumnes, personal docent i famílies.

Quatre centres de Palma varen aconseguir la distinció de “Centre pel comerç just” , que és un reconeixement al compromís de treballar el comerç just de forma transversal al centre implicant tots els estaments.

memoria-dactivitats-2015Entre les activitats obertes podem destacar la participació a la I Fira del mercat Social , la celebració del Dia Mundial de Comerç Just, la Fira ecològica de Porreres o el Fashion Revolution Day.

Així mateix hem organitzat activitats de difusió entorn al comerç internacional, l’alimentació saludable, l’explotació de recursos i les alternatives de consum. I al mes d’octubre vàrem rebre la visita d’una representant de Camari, una organització de productors d’Equador, de les més importants d’Amèrica Central, de la qual entre d’altres productes importam la panela.

taula-vendesA nivell comercial vàrem tancar l’any 2015 amb un augment del 4% de les vendes, especialment per la incorporació del nou servei de distribució de productes a tercers (altres botigues i restaurants), i no tant a la botiga del carrer Arixduc Lluís Salvador 24.

Tenim a la venda productes de comerç just de diverses importadores estatals, i productes locals ecològics de pagesos mallorquins.

voluntariat-3

S’Altra Senalla tenia a final d’any 225 persones sòcies i el suport d’un grup de més de 50 voluntàries que fan possible/realitat el comerç just i col·laboren en el dia a dia de l’Associació fent tasques diverses: atenció a la botiga, participació a activitats educatives  i suport a fires i festes. Sis persones formen part de la Junta Directiva que es reuneix cada mes per decidir les línies de feina, establir criteris, supervisar la gestió i controlar el compliment del pressupost que s’aprova a l’assemblea i es revisa mensualment.

pamboliEl sopar anual a la tardor, que ens recorda la creació de l’associació i l’apertura de la primera botiga l’any 1994, i el “pa amb oli a la fresca” a començament d’estiu són cites festives que ens permeten compartir  amb totes les persones que creuen que el comerç just és una alternativa de consum responsable i una eina de transformació  el sentit de la nostra feina i la necessitat de continuar presents i actius treballant per un món més just i solidari.

 

sopar-aniversari2

Aquí podeu descarregar el Resum de la Memòria i la Memòria Completa.