El passat 16 de juny es va celebrar a Palma la assemblea ordinària de socis de S’Altra Senalla en la que es va aprovar la memòria d’activitats de l’associació de l’any 2015, així com els resultats econòmics i el pressupost del 2016.
Presentam aquí un resum de la feina feta.
L’Associació treballa entorn a quatre eixos bàsics:
- activitats a centres educatius,
- accions de difusió i sensibilització obertes destinades a la ciutadania i
- venda de productes.
- servei de berenars de comerç just.
A nivell educatiu, amb la ludoteca de comerç just i els tallers, hem arribat a 13.344 persones entre alumnes, personal docent i famílies.
Quatre centres de Palma varen aconseguir la distinció de “Centre pel comerç just” , que és un reconeixement al compromís de treballar el comerç just de forma transversal al centre implicant tots els estaments.
Entre les activitats obertes podem destacar la participació a la I Fira del mercat Social , la celebració del Dia Mundial de Comerç Just, la Fira ecològica de Porreres o el Fashion Revolution Day.
Així mateix hem organitzat activitats de difusió entorn al comerç internacional, l’alimentació saludable, l’explotació de recursos i les alternatives de consum. I al mes d’octubre vàrem rebre la visita d’una representant de Camari, una organització de productors d’Equador, de les més importants d’Amèrica Central, de la qual entre d’altres productes importam la panela.
A nivell comercial vàrem tancar l’any 2015 amb un augment del 4% de les vendes, especialment per la incorporació del nou servei de distribució de productes a tercers (altres botigues i restaurants), i no tant a la botiga del carrer Arixduc Lluís Salvador 24.
Tenim a la venda productes de comerç just de diverses importadores estatals, i productes locals ecològics de pagesos mallorquins.
S’Altra Senalla tenia a final d’any 225 persones sòcies i el suport d’un grup de més de 50 voluntàries que fan possible/realitat el comerç just i col·laboren en el dia a dia de l’Associació fent tasques diverses: atenció a la botiga, participació a activitats educatives i suport a fires i festes. Sis persones formen part de la Junta Directiva que es reuneix cada mes per decidir les línies de feina, establir criteris, supervisar la gestió i controlar el compliment del pressupost que s’aprova a l’assemblea i es revisa mensualment.
El sopar anual a la tardor, que ens recorda la creació de l’associació i l’apertura de la primera botiga l’any 1994, i el “pa amb oli a la fresca” a començament d’estiu són cites festives que ens permeten compartir amb totes les persones que creuen que el comerç just és una alternativa de consum responsable i una eina de transformació el sentit de la nostra feina i la necessitat de continuar presents i actius treballant per un món més just i solidari.
Aquí podeu descarregar el Resum de la Memòria i la Memòria Completa.