Publicat el

El Primer Batut de Cacau “Local I Just” de les Nostres Illes

La central lletera PRILAC i l’associació S’Altra Senalla han realitzat una experiència pilot a les nostres illes i a tot l’estat espanyol: un batut de cacau amb llet del dia de Mallorca i cacau i sucre de comerç just.

La central lletera de Productors Illencs de Lactis, coneguda comercialment com a PRILAC, és una empresa de Porreres del sector agroalimentari mallorquí dedicada a l’elaboració de productes lactis. La creació de PRILAC l’any 2002 és fruit de l’esforç d’un grup de ramaders disposats a produir, elaborar i comercialitzar la seva pròpia producció de llet.

Un dels principal objectius de PRILAC és obtenir productes de gran qualitat, respectant en tot moment les característiques nutritives de la llet i, alhora, oferir al client unes garanties de servei.

foto_premsa-ed3b6Un dels projectes que du endavant S’Altra Senalla és treballar amb les empreses locals perquè introdueixin ingredients i productes de comerç just a la seva oferta per tal de fomentar el desenvolupament econòmic, la diversificació de l’economia productiva i la promoció dels productes de Mallorca amb un component afegit de justícia i solidaritat.

Per primera vegada, s’ha elaborat un batut de cacau amb llet de Mallorca i cacau instantani de sabor exquisit i d’alt valor social. El cacau prové de la cooperativa Kuapa Kokoo, a Ghana, i el sucre de canya és produït per Coopecañera, a Costa Rica.

Han pogut gaudir d’aquest berenar local i just 416 alumnes d’Educació Infantil i Primària del CEIP Ca’s Concos i del CEIP de Binissalem.

Si voleu fer aquesta activitat al vostre centre educatiu, escriu un correu-e a educaciosenalla[arroba]pangea.org

Noticia al Diari d’Escola del Diario de Mallorca