Publicat el

S’altra Senalla fa front al covid-19

Palma, 8 d’abril de 2020

No l’esperàvem però ens ha arribat. Ningú no se’n salva i S’Altra Senalla també ha patit, com tantes d’altres entitats i empreses d’economia social, els efectes del COVID-19. Emergència sanitària, estats d’alarma, confinament, tancaments dels petits comerços… i tantes mesures que una vegada més ens obliguen a demanar el vostre compromís amb el Comerç Just.

La nostra associació lluita per un canvi de model de consum, més conscient i responsable, i per un canvi de model de comerç internacional, més just i solidari. Lluitam, dia a dia, per obrir una botiga, per seguir un pla d’activitats a les escoles, per sortir al carrer i mostrar maneres per canviar el món. I per tot això comptam amb la tasca de voluntàries i d’algun voluntari, i d’un bon Equip de treball.  Però ara, abril 2020, S’Altra Senalla hem hagut de presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a les persones contractades i deixar una mitja jornada per resoldre les gestions improrrogables. Això suposa un gran esforç personal per a l’Equip de treball i un gran repte de futur per a totes les persones i entitats col·laboradores i amigues de S’Altra Senalla. La Junta Directiva s’ha compromès a trobar mecanismes que permetin compensar, en part o en la totalitat, la disminució del poder adquisitiu que pateixen les quatre persones contractades.

No sabem, ni saben, quin temps d’incertesa ens espera. Mentrestant, volem donar un impuls definitiu a l’opció de compra per internet. La nostra botiga electrònica ja està operativa i, amb col·laboració amb una empresa d’enviaments, que hem triat segons els criteris de l’economia social, podem facilitar-vos tota una àmplia oferta de productes d’alimentació i de cosmètica natural per poder consumir a casa. Així amb un clic a www.saltrasenalla.org/ebotiga/ podreu accedir-hi.

D’altra banda, ara més que mai vos animam a apuntar-vos al nostre projecte i fer-vos sòcies, per poder ser més autosuficients i no dependre tant de factors econòmics externs.

Tot suma i amb un compromís compartit farem que les comunitats i cooperatives productores, les importadores, i també les nostres companyes treballadores puguin mirar el futur amb més optimisme. No podem acabar sense donar-vos les gràcies anticipades i desitjar-vos tanta salut com ganes tenim de retrobar-nos.

Pep Garau
President de S’Altra Senalla-Palma