Publicat el

El comerç just segueix present un any més als centres educatius de Mallorca. Gràcies!

Enguany S’ALTRA SENALLA celebra els seus 20 anys d’existència i gairebé 15 anys realitzant activitats educatives al voltant del Comerç Just i el Consum Responsable a través d’una ampla oferta educativa destinada a tots els nivells educatius. Entre aquestes, destaca pel seu interès i per bona acollida la Ludoteca Solidària (primària) i el Taller de Comerç Just i Consum Responsable (Secundària).

Fins aquest moment, bona part de les activitats estaven finançades pel Govern de les Illes Balears i en menor mesura per l’Ajuntament de Palma. Actualment només rebem una ajuda de l’Ajuntament de Palma a través de Palmaeduca la qual cosa suposa que únicament podem realitzar la Ludoteca Solidària als centres educatius de Palma. Els centres de la part forana per tant estaven condemnades a quedar-se sense aquestes activitats.

Això ens va dur a engegar una campanya que, amb el lema “FES QUE TORNI EL COMERÇ JUST L’ESCOLA” pretenia poder continuar amb aquestes activitats fins a final d’aquest curs 2013-14. Aquesta campanya es va fer amb la plataforma de crowdfounding Goteo.org a través de la qual i gràcies a l’aportació de gairebé 100 cofinançadors hem arribat a recaptar més de 6000 €. Per això hem comptat amb la col·laboració de persones, entitats, centres educatius i mitjans de comunicació que ja sigui amb una donació o ja sigui amb la difusió de la campanya han permès assolir el difícil repte de què EL COMERÇ JUST SEGUEIX PRESENT UN ANY MÉS ALS CENTRE EDUCATIUS DE MALLORCA.

Per s’Altra Senalla l’èxit de la campanya no només és econòmic sinó que suposa un reconeixement a la tasca educativa que ve realitzant tots aquests anys. Això ens motiva a seguir cercant la forma de continuar en la tasca d’educar en els nostres infants i joves en el consum responsable a través del comerç just.

Ja fa gairebé un mes i mig que, gràcies a la campanya ja venim fent activitats educatives. Només per citar-ne algunes, hem fet el Taller d’Alimentació a tots els nivells de primària al CEIP Binissalem, el Taller de comerç just i consum responsable a 2n. d’ESO del IES Damià Huguet (Campos), Visita a la botiga d’un grup de 3r i 4t de Diversificació, l’Exposició de Comerç Just a l’IES Sineu, la Ludoteca Solidària al CEIP Son Serra, etc… Això és el que hem fet i de cara als propers mesos tenim previst fer-ne a l’IES Marratxí, IES Berenguer d’Anoia, IES La Ribera, IES Francesc de Borja Moll, CEIP Els Molins (S’Arracó), etc… Les demandes no aturen!!!

No voldríem acabar sense agrair una vegada més a totes les persones i centres educatius que han col·laborat amb la campanya i que a continuació relacionam. Algunes no hi apareixeran per què han optat per fer l’aportació de forma anònima però igualment tenen el nostre reconeixement i gratitud.

- Quètxup
- Jean-François Cuennet
- Jose Hila
- Rafael Muñoz Campos
- Joana Mayol Serra
- Carles Valentí
- Roberto Fernández Legido
- Mar Estarellas
- Paco Vela
- Pilar carceller
- Mery Fernandez
- Nati de Grado
- Alex de Grant
- Carles Valentí
- Albert Catalán
- Jesús Candela
- Teresa Montero
- Xavier Castelló
- Joan Pol
- Joan Antoni Arranz
- Mònica Jaume
- Pau Bustillo
- Marijo
- Josep R. Balanzat
- Malen Salas Santandreu
- Magda Palao
- Lluís Servera
- Nuria Brito
- Ivan Murray
- Mª Angeles Vega
- Joana Bonnin
- Gràcia Salas
- Margalida Maria Ramis
- Joana Maria Galmés
- Miquel Barceló
- Catalina Castelló
- Mili Vega
- Francisco Javier Valentí Aguilo
- Juanjo Martínez
- Neus
- Amparo Lacorrea
- Madeleine Grant
- Maria Marta Llompart Villalonga
- Catibel
- Rosa Deyà
- Aina Cardona
- Isabel Moreno
- Paco Juan
- Biel Frontera
- Neus Truyol
- Catalina Mas
- Gabriel Desahucio Huguet Mascaro
- Maria Burguera
- Apol·lònia Miralles
- Apol·lònia Mora
- Chacopino
- Xesca Marti
- Pau De Vilchez
- Francisca Valenti
- Enric Segura
- Mª Dolors Garcia
- Sebastià Ferrer
- Xavier Riera Ramis
- Bartomeu Garcies
- Mª Magdalena Obrador Colom
- Vicenç Thomas Mulet
- Carme
- Toni Mut
- Gori Estarellas
- Toni Llabrés
- xesca
- Enrique Raya
- Elisa Pons
- Maria Aguiló
- Cristina Garcia
- IES Santanyí
- IES BINISSALEM
- Branca
- Toni Balaguer Camps
- IES Damià Huguet
- Milagros Dueñas
- Macu Tomàs
- Maria Aguiló
- Magdalena Aguiló
- Carmei i Angustias
- José Luís i Maria
- Nicolau Mas
- Hernán Andreu Serra
- Lola Aguiló
- Pep Lluis Urraca
- Maria
- José Maria Aranda
- Margalida M Riutort
- Catalina Socies
- Toni
- Aina, Xus i Miquel
- IES Bendinat
- CEIP Binissalem

Moltes gràcies!