Publicat el

Ja arriba la gran festa del Comerç Just!

Sota el lema “ El comerç just fa que tothom es trobi bé ”,  les Illes Balears s’uneixen a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just el pròxim 13 de maig, amb un programa d’activitats organitzat per la coordinadora d’entitats de comerç just de les illes Equitables amb la col·laboració de la Direcció General de Cooperació de les Illes Balears.

Amb aquesta jornada, les organitzacions de Comerç Just volem cridar l’atenció dels consumidors i consumidores davant la condicions abusives de treball, l’explotació infantil o la destrucció de boscos que s’amaguen darrere de productes quotidians com el cafè, el cacau, el sucre, el te o la roba. Així mateix, volem recordar que els productes de Comerç Just garanteixen els drets laborals i humans i respecten el medi ambient. A través de la web interactiva www.lesientabienatodoelmundo.org la ciutadania pot conèixer aquestes realitats i participar en aquesta iniciativa

A totes les botigues de Comerç Just convidarem a la ciutadania a provar els nostres productes de manera gratuïta el dissabte 13 de maig de 10 a 13h30. A S’altra Senalla ames, tendrem jocs disponibles pels mes petits i colors per pintar làmines sobre el Comerç Just.

La celebració del Dia Mundial del Comerç Just està promoguda a tot l’estat per la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) i compta amb finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. L’agenda completa d’actes es pot consultar en www.comerciojusto.org

Projecció del documental
“The True Cost”

Com preàmbul a la  celebració del Dia Mundial del Comerç Just,  el dijous 11 de maig a les 20h a Cineciutat, presentarem el documental “The True Cost”.

El documental “The True Cost” (el veritable cost) és una història del vestit i la Moda. I deixa clar com moltes marques globals de roba i vestuari redueixen el cost de les peces de roba per ser competitius, a costa de l’explotació dels recursos humans i mediambientals.

El director d’aquest documental, Andrew Morgan, va filmar als barris més glamurosos de la Moda i també als llocs més pobres de països menys desenvolupats. A més, va entrevistar líders mundials d’aquest camp com Stella McCartney i activistes com Livia Firth i Vandana Shiva.

La pel·lícula és una crítica basada en fets al sistema capitalista i al mode consumista del segle XXI, que es reflecteix en un terme molt usat al món de la confecció: “Moda ràpida” (Fast fashion en anglès).

Abans de comprar una samarreta, uns pantalons o un vestit fixeu-vos bé a l’etiqueta. Mireu d’on ve i consulteu si el magatzem on la compra realment compleix polítiques internacionals de treball decent o de respecte pel medi ambient. Potser aquesta peça que a vostè li surt molt barata en preu té per a altres persones un alt cost en dignitat, benestar i fins i tot en vides humanes.

Entrada lliure