L’Ajuntament d’Inca i Finestra al Sud presenten la iniciativa Cafè Ciutat d’Inca com a compromís del municipi amb el Comerç Just

  • Finestra al Sud convoca un concurs de fotografia per cercar la imatge d’aquest cafè.

  • El cafè, que se podrà adquirir a Inca en uns mesos, provindrà d’una cooperativa de Comerç Just de Nicaragua.

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el projecte Cafè-Ciutat a Inca i les primeres activitats que organitza l’associació Finestra al Sud amb l’objectiu posar en evidència la possibilitat de consumir de manera responsable un producte d’ús diari.  junt a Antoni Rodriguez, primer tinent de batle d’Inca; Antoni Servera, Director General de Cooperació; Antònia Rosselló, gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; a més dels regidors Maria José Fernandez, mercats; Antonia Maria Sabater, Firas i Dijous Bo; Antoni Peña, participación; Biel Frontera, transparencia i la responsable de sensibilització de Finestra al Sud, Andrea González. 

La proposta de Cafè-Ciutat pretén generar un vincle entre la producció del cafè i el seu consum, entre el seu origen i el seu destí a la nostra localitat. D’aquesta manera, els ciutadans coneixeran de forma directa les millors condicions de vida dels pagesos que l’han conreat i el respecte al medi ambient en el seu país d’origen. Finestra al Sud ha decidit que aquest cafè provengui de la cooperativa CECOCAFEN de Nicaragua, degut a l’existència de llaços previs amb aquesta cooperativa i a la intenció de cercar sinergies amb l’agermanament solidari de la ciutat d’Inca amb la municipalitat de Telpaneca, també al país centre-americà. Aquesta serà la primera experiència de Cafè-Ciutat a Mallorca, una proposta que ja duen endavant més d’una quinzena de municipis a l’estat espanyol.

Finestra al Sud vol que els inquers i les inqueres s’involucrin en aquest projecte. Per això, com a primera activitat, ha presentat un concurs de fotografia per cercar la imatge que s’utilitzarà als paquets d’aquest cafèLes bases es poden descarregar a la pàgina web de l’associació. Es podran presentar fotografies fins el proper 15 de desembre. Un jurat compost Eulària Martorell, Nadal Crespi, Mar Agüera, Biel Bosch, Biel Frontera Arrom i Curro Viera decidirà la fotografia guanyadora, tinguent en compte el missatge solidari, la seva estètica i la vinculació amb el municipi d’Inca.

Andrea González, en nom de Finestra al Sud, ha agraït el suport de les institucions en aquest projecte, conscients de la importància de promoure el Comerç Just i el Consum Responsable, actuant des de l’àmbit local amb la voluntat de transformar l’injust sistema econòmic global. No de bades, eComerç Just millora la vida de les persones que ho consumeixen i dels que el produeixen. Com sempre recordam, el Comerç Just és un moviment internacional format per organitzacions del Sud i del Nord, amb el doble objectiu de millorar l’accés al mercat dels productors més desfavorits i canviar les injustes regles del comerç internacional.