The Swallows

NOM The Swallows

PAÍS Bangladesh

DESCRIPCIÓ El seu nom significa “les orenetes”. Es va escollir per ser el d’un au que emigra entre el nord i el sud. La seva arribada al nord marca l’inici de la primavera; per això se li veu com un signe d’esperança.

El projecte se situa en el llogaret de Thanapara, en el districte de Rajshahi i va començar a la fi de l’any 1972. Va ser la resposta a la situació socioeconòmica dels pobres, vídues i fills, després de la guerra de l’alliberament de Bangla Desh. Es va crear una petita clínica, una cooperativa i una escola, al mateix temps que es distribuïen aliments per a aquests grups de persones.

Avui el projecte conta amb uns 1850 beneficiaris i consisteix en diverses àrees com artesania on treballen principalment dones, en la producció de robes i teixits artesanals amb telers manuals. També tenen escoles, fan promoció agrícola, programes de salut, etc.

The Swallows també té una seu a Suècia amb l’objectiu de fer campanyes de sensibilització i des d’on promou també intercanvis culturals.

PRODUCTES Tèxtil

Més informació a la pàgina web de The Swalows