Celebram el Dia Mundial del Comerç Just durant tota una setmana!

El Dia Mundial del Comerç Just reivindica un consum responsable per reduir les desigualtats i la pobresa

La gastronomia centrarà les activitats programades a Palma, Manacor, Inca i Llucmajor del 3 al 13 de maig.

Sota el lema “Som Comerç Just “, el proper 12 de maig , les Illes Balears  s’uniran a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just. Amb aquesta jornada les entitats volem aprofitar per recordar a la ciutadania que un consum responsable pot reduir la pobresa i la desigualtat al món.

Les associacions que treballam pel comerç just a les Illes hem organitzat diferents activitats lúdiques i reivindicatives que es duran a terme a Palma, Manacor, Inca i Llucmajor, del 3 al 13 de maig, amb l’objectiu de promoure unes relacions comercials que garanteixin una vida digna per a tots els habitants del planeta i que contribueixin a frenar la degradació mediambiental.

Aquí trobareu la programació de les activitats proposades per les entitats de la Xarxa de Comerç Just de Mallorca,  (S’Altra Senalla, Oxfam-Intermon, Fundación Vicente Ferrer, Fundació Deixalles, Càritas Mallorca, Casal de la Pau-S’Altra Senalla de Manacor, Finestra al Sud d’Inca i Shikamoo de Llucmajor), amb el suport de la Direcció General de Cooperació.

Durant la jornada del dia 12 de maig vos convidam a implicar-vos en la campanya a les xarxes socials #SomComerçJust i així unir-vos a aquest moviment i mostrar el nostre compromís per un món més just.

PROGRAMACIÓ

PALMA

Dilluns 7 a les 20:15 h a CineCiutat:
Projecció documental inèdit: Qué hi ha darrera una tassa de cafè? L’alternativa del Comerç Just (Mèxic 2017). Col·loqui amb Exolina Aldana de CECOCAFEN (Central de Cooperativas Cafetaleras de Nicaragua). Entrada gratuïta. Més informació.
Dimarts 8 a partir de les 20:00 :
Ruta gastronòmica de comerç just a Canamunt. A partir de 20h: Dins la tradicional Ruta  Martiana podràs demanar tapas de Comerç Just! Hi participen: Bar Rita, Bar Flexas, Molta barra, Bar La Juanita, Sa Travessa i Ca la Seu.
Dissabte 12 a la Pl. Espanya
De 10:00 a 14:00 Paradetes de venda de S’Altra Senalla, Càritas, Oxfam Intermón, Fundació Deixalles i Fundació Vicente Ferrer, amb productes de comerç just (artesanal, alimentària i confecció). Bar de comerç just amb refrescos, cervesa, cafè i infusions.
11:00 Taller i Contacontes  “El meu país Burundi” . A càrrec de Veïns sense Fronteres
11:45 a 13:00 Animació musical amb l’associació musical IBN BADJA Mostaganem d’Argelia. Vint músics en escena.
13:00 Show Cooking amb Tomeu Arbona. Cuiner del Fornet de la Soca.

 

BUNYOLA

Del 8 al 12 de maig, cada dia menú de Comerç Just a Els Fogons de Plaça.

 

INCA

Dijous 3, a les 19h:

Conferència a càrrec d’Exolina Aldana, de la cooperativa cafetalera César Augusto Sandino de Nicaragua

Dissabte 5 :

Conta contes amb Victor Uwagba. A la botiga de Finestra al Sud (Pl. De l’Orgue 5).

 

LLUCMAJOR

Dissabte 12 de maig:

De les 11.00 h a 17.00 h. Participació al pop-up a la Plaça Espanya del poble. Informació i venda de productes de comerç just

12.00 h Conta contes

Diumenge, 13 de maig:

De les 11:00 i las 14:00 h Ludoteca de Jardí al Carrer Font. Animació amb el grup de música ‘Àngel Mussol’. Degustació de productes de comerç just davant la botiga de Shikamoo. Lectura del manifest.

 

MANACOR

Dissabte 12 de maig:

Cafeteria i tapes de comerç just al Carrer d ‘en Bosch i pati de la Torre del Palau, davant la botiga de S’ Altra Senalla. A partir de les 10h: cafès, infusions, sucs i altres productes. A les 11 h, tapes elaborades per la  Cafeteria el Palau i el restaurant Bari.

11:30 h Actuació itinerant dels “Xeremies de Manacor».

12:00 h Lectura del Manifest del dia mundial del Comerç Just

12:15 h Taller infantil «Moixonies per crèixer»